Dátum: 2020 május 30. (szombat) | Zsanett, Janka

hírek

KÖZLEMÉNY

Klub szakosztály 2020-04-27

A szurkolói csoportok 2020. április 26-án kelt nyílt levelére az Újpesti Torna Egylet (UTE) Elnöksége az alábbi tájékoztatást adja.

A szurkolói csoportok rágalmazó levele valótlanságokat állít, illetve tényeket hamis színben tüntet fel. Ezzel szemben a valóság az, hogy

• az UTE az olimpiai sportágak tekintetében az elmúlt 30 év második legeredményesebb egyesülete,
  • az Őze István klubigazgatónak odaítélt díszpolgári cím adományozásának évében, 2018-ban az UTE versenyzői szerezték a legtöbb olimpiai pontot a nemzetközi versenyeken,
  • felnőtt jégkorong csapatunk az elmúlt két szezonban egyaránt ezüstérmes lett a bajnokságban, az Erste Ligában pedig mindkét alkalommal harmadik helyezést ért el,
  • felnőtt női röplabda csapatunk az elmúlt három évben dobogós helyezést szerzett a bajnokságban és a Magyar Kupában is,
  • Újpest Önkormányzata - az UTE jelentős szerepvállalásával - az elmúlt hét évben hétszer nyerte el a legsportosabb városnak járó címet,
  • az UTE országos összehasonlításban az egyik legnagyobb létszámú utánpótlásbázissal rendelkező klub, versenyzőink korosztályuk legeredményesebbjei közé tartoznak,
  • az UTE az elmúlt tíz évben az Önkormányzattal és a Kormánnyal szorosan együttműködve az utóbbi négy évtized legnagyobb sportcélú ingatlanfejlesztéseit valósítja meg, melynek munkálatai most is zajlanak,
  • az UTE-nak a felnőtt labdarúgócsapatot működtető Kft-ben kevesebb mint egy százalékos részesedése van, így az Újpest FC-t érintő döntések legnagyobb részét a többségi tulajdonos egyedül hozza meg. A címerrel kapcsolatos jogvita még nem zárult le,  az UTE a mai napig követeli a régi címer azonnali, és feltétel nélküli visszaállítását,
  • az UTE egy átláthatóan, a jogszabályok teljes betartásával működő közhasznú szervezet, amelynek elnökségét a klub közgyűlése demokratikus úton választotta meg.

A fenti tények figyelmen kívül hagyásával született, klubigazgatónkat valamint az egyesületünket támadó és rágalmazó szurkolói levelet az UTE Elnöksége határozottan visszautasítja!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41