Dátum: 2020 július 15. (szerda) | Henrik, Roland

hírek

KÖZLEMÉNY

Klub szakosztály 2020-04-27

A szurkolói csoportok 2020. április 26-án kelt nyílt levelére az Újpesti Torna Egylet (UTE) Elnöksége az alábbi tájékoztatást adja.

A szurkolói csoportok rágalmazó levele valótlanságokat állít, illetve tényeket hamis színben tüntet fel. Ezzel szemben a valóság az, hogy

• az UTE az olimpiai sportágak tekintetében az elmúlt 30 év második legeredményesebb egyesülete,
  • az Őze István klubigazgatónak odaítélt díszpolgári cím adományozásának évében, 2018-ban az UTE versenyzői szerezték a legtöbb olimpiai pontot a nemzetközi versenyeken,
  • felnőtt jégkorong csapatunk az elmúlt két szezonban egyaránt ezüstérmes lett a bajnokságban, az Erste Ligában pedig mindkét alkalommal harmadik helyezést ért el,
  • felnőtt női röplabda csapatunk az elmúlt három évben dobogós helyezést szerzett a bajnokságban és a Magyar Kupában is,
  • Újpest Önkormányzata - az UTE jelentős szerepvállalásával - az elmúlt hét évben hétszer nyerte el a legsportosabb városnak járó címet,
  • az UTE országos összehasonlításban az egyik legnagyobb létszámú utánpótlásbázissal rendelkező klub, versenyzőink korosztályuk legeredményesebbjei közé tartoznak,
  • az UTE az elmúlt tíz évben az Önkormányzattal és a Kormánnyal szorosan együttműködve az utóbbi négy évtized legnagyobb sportcélú ingatlanfejlesztéseit valósítja meg, melynek munkálatai most is zajlanak,
  • az UTE-nak a felnőtt labdarúgócsapatot működtető Kft-ben kevesebb mint egy százalékos részesedése van, így az Újpest FC-t érintő döntések legnagyobb részét a többségi tulajdonos egyedül hozza meg. A címerrel kapcsolatos jogvita még nem zárult le,  az UTE a mai napig követeli a régi címer azonnali, és feltétel nélküli visszaállítását,
  • az UTE egy átláthatóan, a jogszabályok teljes betartásával működő közhasznú szervezet, amelynek elnökségét a klub közgyűlése demokratikus úton választotta meg.

A fenti tények figyelmen kívül hagyásával született, klubigazgatónkat valamint az egyesületünket támadó és rágalmazó szurkolói levelet az UTE Elnöksége határozottan visszautasítja!

Képek

Hajós Alfréd Kupa című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41