Dátum: 2024 július 25. (csütörtök) | Kristóf, Jakab

hírek

Futball fejlesztési terveinkről

Klub szakosztály 2013-07-24

A Nemzeti Sport újságcikke számos - az Újpesti Torna Egylet számára is - igen fontos kérdésre pontosan rávilágít, és van néhány kérdés ami pontosításra szorul.

Először röviden a pontosítás: Az Újpesti Torna Egylet - nem profit orientált - társadalmi szervezet, akihez jogi szempontból semmilyen köze nincs a belga tulajdonú Újpest FC KFT-nek, a szervezetek egymással mint önálló jogi személyek tartják a kapcsolatot, az újpesti labdarúgás érdekében együttműködnek. Az UTE eddigi fejlesztéseiben sem vett részt a belga tulajdonú kft, a fejlesztéseket az egyesület kizárólag pályázatokból és saját erőből valósította meg, és kívánja megvalósítani ezután is. A Dunakeszi fejlesztési tervek nem ingatlanvásárlásra, hanem hosszútávú bérlésre vonatkoznak, így Dunakeszi Önkormányzatának mint tulajdonosnak is mindig döntő szava lesz a megvalósulás, illetve a közös használat során.

Az Újpesti Torna Egylet a labdarúgásban kizárólag utánpótlás neveléssel foglalkozik, az összes létező korosztályban indít csapatot a különböző bajnoki kiírásokban. Az UTE nem valami ellen, hanem valamilyen nemes cél mellett, minden hasonlóan nemes céllal együttműködve kívánja megvalósítani a fejlesztéseit. Nem szándéka a Dunakeszin nagy tradíciókkal működő repülő egyesület működésének akadályozása. Az Önkormányzattal való előzetes tárgyalásokból, és a szakma érveinek figyelembe vételével arra az álláspontra jutott, hogy az összesen 93 hektár nagyságú területből 10 hektár futballakadémia létrehozására nem lehetetleníti el a repülést Dunakeszin. Éppen ellenkezőleg, a terület fejlesztésével, sokszínű kihasználásával az ott megjelenő gyermekek és szüleik érdeklődését is felkeltheti a repülés iránt, a Dunakeszi lakosság pedig egy többlet sport rekreációs szolgáltatáshoz jut az érintett ingatlanon.

Ezt a többletszolgáltatást a Dunakeszi lakosok jól ismerik, hiszen az UTE több szakosztálya részt vesz a város sportéletében annak szakmai színvonalát erősíti az ottani tornatermekben. Szakmai színvonalunkra jellemző, hogy egyesületünk számos olimpiai világ és európa bajnok sportolót adott az országnak, a 2012-es Londoni Olimpiai és Paralimpiai játékokon a legeredményesebb magyar egyesület volt. Tudvalevő az is, hogy szomszédság okán sok szurkolónk, munkatársunk Dunakeszi lakos, és számos Dunakeszi gyermek jár hozzánk Újpestre különböző szakosztályainkba. Ezt a jószomszédi viszonyt szeretnénk erősíteni az általunk ajánlott sport, rekreációs fejlesztéssel, mely reményeink szerint minden Dunakeszi lakos tetszését elnyeri.

ÚJPESTI TORNA EGYLET

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41