Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

VISSZAUTASÍTJUK A ZSAROLÁST

Klub szakosztály 2020-05-22

Az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet a felnőtt labdarúgó csapat eredménytelenségéről próbálja elterelni a figyelmet mai nyilatkozatával. A belga pénzember ráadásul zsarolással akarja megszerezni a 135 éves klub létesítményeit, és labdarúgó utánpótlását.

“Számtalan könnyedén megcáfolható állítás hangzott el a belga befektetőtől - mondta Őze István, az UTE klubizgatója. - Például Roderick Duchatelet arra hivatkozik, hogy nem volt elégedett az UTE utánpótlásával, ehhez képest a mi korábbi szakmai igazgatónk vezeti nála a fiatalok képzését több olyan edzővel együtt, akik szintén nálunk dolgoztak. Az a kijelentés pedig, hogy az Újpest FC utánpótlása eredményesebb, mint az UTE labdarúgó akadémiája, egyszerűen nem igaz, elég ehhez megnézni az elmúlt években elért bajnoki eredményeket a különböző korosztályokban, vagy az UTE- ban nevelkedett játékosokat mint például (Litauszki Sallói, Simon, Szalanszki, Kasza, Banai)

Egyébként is furcsának tartom, hogy Roderick Duchatelet az együttműködés szükségességéről beszél, miközben kritizálja a mi hatékonyságunkat, és eredményeinket. Ráadásul a belga üzletember tíz év alatt semmit sem tett le a magyar labdarúgás asztalára, a nagy csapat a kiesés szélén áll, az utánpótlásuk pedig eddig nem is került az első osztály közelébe.

Ezek a tények, valamint a Duchatelet-család tulajdonában levő külföldi klubok eredménytelensége - a patinás labdarúgó csapatok lezüllesztése - nem győzte meg az UTE vezetését bármilyen együttműködés szükségességéről. 

A belga pénzember céljai egyértelműek, a címerüggyel alig burkoltan megzsarolta a legnagyobb tradíciókkal rendelkező magyar klubot. Ha engednénk neki, akkor külföldi magánkézbe kerülnének az UTE közpénzből felépült létesítményei, és az övénél sokkal eredményesebb labdarúgó utánpótlásunk. 

A sorrend egyébként is rossz, a tulajdonos előbb adja vissza a csapat régi címerét, és utána kérjen bocsánatot a szurkolóktól, akiket korábban egyáltalán nem tekintett partnernek, sőt leginkább ellenségként kezelt. A mai kirohanásának az is a célja, hogy elterelje a drukkerek figyelmét a nagycsapat eredménytelenségéről.”

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41