Dátum: 2024 június 16. (vasárnap) | Jusztin

hírek

ÜNNEPSÉG A MAGYAR SPORT NAPJA ALKALMÁBÓL

Klub szakosztály 2023-05-05

A pénteken megrendezett eseményen ünnepi beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, valamint Deutch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke is. A Magyar Sport Napja alkalmából az idei kitüntetéseket is átadták.

 

"Vásárolhatunk mi bármilyen haditechnikát, de e mögé kell egy olyan társadalom, amely képes olyan fiatalokat kinevelni magából, akik felfogják a kérdés jelentőségét és hajlandók is tenni érte, hiszen Magyarországon önkéntes alapon működik a honvédség" - mondta a miniszter, és hozzátette: "ha erre a társadalom nem képes, akkor nagyon rosszul költöttük el az adófizetők pénzét és nagy bajban is vagyunk."

Szalay-Bobrovniczky úgy fogalmazott, a sportnak és a sportban dolgozó szakembereknek nagy szerepe van annak a polgári, társadalmi, civilizált textúrának a fenntartásában és üzemeltetésében, amely az utánpótlást képező fiatalokat garantálja a honvédség számára.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a köszöntő beszédében azt emelte ki, hogy a Magyar Sport Napja alkalmából pénteken díjazott 18 szakember különféle életutat és életpályát járt be, ezekben viszont közös pont, hogy mindannyian azért dolgoznak, hogy Magyarországon a sport mindenki számára elérhető legyen, akár hivatásos, akár amatőr szinten.

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke arról beszélt, hogy Magyarország a sportban elért eredményeket vizsgálva a világ országainak rangsorában a 13. helyen áll.

"A Magyar Sport Napja nem kevesebbet jelent, mint a magyar nemzeti büszkeség napját. A jogos, teljesítménnyel megalapozott nemzeti büszkeségünk napját. Több mint 100 esztendő óta, generációkon, történelmi korokon és politikai rendszereken átívelő módon a magyar nemzet a sport világában olyan kimagasló eredményre, sikerre volt képes, hogy ma, 2023-ban a világ élvonalába tartozunk" - jelentette ki Deutsch. Hozzátette, a sportolókon, a sportszakembereken és a sportszervezeteken túl a magyar szurkolókra is "büszkék lehetünk", mert "tucatnyi sportág közvéleménye mondja azt, hogy a magyar szurkolók a legjobbak."

A Puskás Arénában rendezett ünnepségen, amelyen részt vett az Újpesti Torna Egylet részéről Őze Istán klubigazgató, elhangzott az is, hogy a kiemelt fővárosi és vidéki klubok május 6-án, szombaton nyitott kapukkal, nyílt nappal ünneplik a Magyar Sport Napját, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

Az UTE ebből az apropóból szombaton labdarúgó tortát szervez focista-szülőknek, közönségjég lesz délután a Szilágyi utcai új pályán, a budapesti atlétikai világbajnokság tiszteletére nyílt nap az atlétikai szakosztálynál, de az érdeklődők kipróbálhatják ugyanott a röplabda sportágat is, a Megyeri úti jégpályán megrendezett karate magyar bajnokságra pedig ingyenes lesz a belépés. 

 

fotó: MTI

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41