Dátum: 2022 január 22. (szombat) | Vince, Artúr

hírek

ÚJRA A LEGEREDMÉNYESEBBEK KÖZÖTT

Klub szakosztály 2022-01-02

Az elmúlt tíz évben mindig a legjobb három között végzett az UTE az olimpiai sportok összevetésében. 2021-ben ebben a versenyben klubunk szerezte meg a képzeletbeli bronzérmet.

 

Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) által minden esztendőben elkészített, az adott évben szerzett olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos sportegyesületi rangsor élén 2021-ben a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) végzett, a második helyezett a Ferencvárosi Torna Club (FTC), a harmadik pedig az Újpesti Torna Egylet (UTE) lett.

 

A SOSZ a sportegyesületek eredményességi rangsorát az adott évben rendezett Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon, világbajnokságokon és az olimpiai/paralimpiai játékokon az olimpiai és a paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján készíti el.

 

A piros-fehér klub a tokiói nyári olimpiai és paralimpiai játékokon elért kimagasló eredményeinek köszönheti, hogy 102,9 olimpiai ponttal az egyesületek versenyének győztese lett: Csipes Tamara olimpiai-, világ és Európa-bajnoki címein és érmein túl, Milák Kristóf és Lőrincz Tamás olimpián és Európa-bajnokságon szerzett aranyérmeinek, Kiss Péter Pál paralimpiai aranyérmének, Lőrincz Viktor és Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmeinek, valamint Dávid Krisztina paralimpiai bronzérmének, illetve Marosi Ádám világbajnoki címének is köszönhetően.

 

A Ferencvárosi Torna Club 81,2 olimpiai ponttal második legeredményes sportegyesület lett. A zöld-fehér klub eredményei közül Kozák Danuta olimpiai és világbajnoki sikerei, valamint a Liu testvérek világbajnoki arany- és ezüstérmei voltak a legkimagaslóbbak a 2021-es esztendőben.

 

A 68,7 olimpiai ponttal a harmadik helyen végzett Újpesti Torna Egylet, Tótka Sándor olimpiai aranyérme mellett, Lucz Anna világbajnoki ezüstérmének, Gulyás Michelle vb. 3. helye, Kapás Boglárka, Lucz Dóra és Péni István Európa-bajnoki aranyérmeinek is köszönheti a rangsorban elért eredményét.

 

A rangsor további helyezettjei:

 

4. Vasas Sport Club - 42,5 olimpiai pont

5. BVSC – Zugló Közhasznú Egyesület - 34,9 olimpiai pont

6. MTK Budapest Sportegyesület - 32,2 olimpiai pont

Képek

Övvizsga 2019.február 11-én című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41