Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Szeretnénk ha visszatérnének!

Klub szakosztály 2016-11-03

A Belga tulajdonú Újpest FC részéről az elmúlt napokban több értelmezhetetlen, és az Újpesti Torna Egylet (UTE) által vállalhatatlan sajtóközlemény jelent meg, itt: http://www.ujpestfc.hu/article?id=4755 , és itt,  http://www.ujpestfc.hu/article?id=4777 melytől az UTE elhatárolódik, és az alábbi közleményt jelenteti meg.

Az Újpesti Torna Egylet örül annak, hogy stadionját az elsők között 2002-ben felújították, örül annak, hogy ennek ellenére további pénzösszegek jutottak a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálására, és nyilván az UTE is örülne (más helyeken már megvalósult) nagyobb volumenű sportberuházás megvalósulásának Újpesten.

Az UTE örül annak, hogy a stadion rekonstrukcióval kapcsolatban a Nemzeti Sport Központok és az Újpest FC nagyfokú együttműködési készségről tett tanúbizonyságot, a döntéseket mindig konszenzusos alapon a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében hozták.

Az UTE örülne annak, és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az első osztályban szereplő újpesti labdarúgó csapat az Újpest FC, mielőbb hazai környezetben játszhassa meccseit!

Nem örül ellenben annak, hogy az Újpest FC a felújításokkal kapcsolatban valótlan tényeket állít, való tényeket hamis színben tüntet fel, jogtechnikai csúsztatásokat tesz közzé hangulatkeltés céljából, melyek alkalmasak az UTE hírnevének csorbítására. Fenti tények miatt az alábbi közleményt tesszük közzé.

 

2016. október 27-én Dr. Gyarmati Eszterrel készített interjút saját újságírója, a saját honlapjukon „Szeretnénk hazatérni” címmel, mely számtalan téves, a közönséget súlyosan félrevezető információt tartalmaz! Az interjú Újpesti Torna Egyletet közvetlenül vagy közvetetten érintő részeire az alábbi választ adjuk.

Az interjú harmadik bekezdése szerint Hát igen, bár az eredeti terveket sem ismerjük részletesen, (Gyarmati Eszter)

Nem felel meg a valóságnak, ezzel szemben a valóság az, hogy 2014. december 13-án Dr. Gyimesi Kende az Újpest FC képviseletében elfogadta a projekttervet, és csak ezek után indult el a kivitelezés előkészítése.  „a projektet elfogadjuk, és kérjük szíves támogatásotokat abban, hogy a szakmai döntéshozók értékeljék át a jelenlegi állapotokat, készítsenek széles látókörű háttértanulmányt és a közeljövőben biztosítsanak forrást a sportlétesítmény további fejélesztésére.” (Dr. Gyimesi Kende 2014. december 13)

Szintén az interjú harmadik bekezdésében…., Ők döntötték el (Nemzeti Sportközpontok) hogy mit és milyen módon újítanak fel a stadionban” (Gyarmati Eszter)

mondat nem felel meg a valóságnak, ezzel szemben a valóság az, hogy a felújítási munkák egyeztetésén Dr. Gyimesi Kende képviselte az Újpest FC-t, és azokat a beruházásokat készítette elő az NSK amelyeket a kölcsönös egyeztetések alapján az Újpest FC kért. Az UTE a megbeszéléseken részt vett, és mindvégig azon az állásponton volt, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amely az Újpest FC-nek érdeke, illetve a sporttelep organikus fejlődéséhez feltétlenül szükségesek.

Szintén a harmadik bekezdésben található„ennek a rekonstrukciónak az Újpest FC csak passzív szemlélője, és információkat is csak csepegtetve kapunk az illetékesektől.” (Gyarmati Eszter)

Nem felel meg a valóságnak, ezzel szemben a valóság az, hogy a beruházás megkezdésétől kezdve minden hétfőn volt kooperáció felújítással kapcsolatban, melynek jelentős részén, (az elmúlt fél évben pl. 2016.05.02, 2016.08.01, 2016.08.15, 2016.09.05, 2016.09.12, 2016.09.26) Dr. Gyimesi Kende Újpest FC képviseletében részt vett és tájékozódhatott/tájékozódott a stadion rekonstrukcióval kapcsolatban.

A 2013. november 12-én kelt Szándéknyilatkozattal kapcsolatban az Újpest FC cikke, való tényeket hamis színben tüntet fel, ugyanis a szándéknyilatkozat jogi természetét Dr. Gyarmati Eszter tudatosan, vagy kellő jogi ismeret hiányában összemossa. A cikk tartalmi mondanivalójával szemben az igazság az, hogy a szándéknyilatkozat megváltoztatható, pontosítható, visszavonható még abban az esetben is, ha semmilyen lényeges körülmény nem változott a két fél között. Mint azonban az ismert, az Újpest FC-t képviselő Újpest 1885 Futball Kft az Újpesti Torna Egylettel 2014. február 11-én kötött együttműködési megállapodását egyoldalúan és jogellenesen felmondta, ezért szándéknyilatkozatunkat az alábbiak szerint módosítjuk!

 

Szándéknyilatkozat pontosítása

 

Újpesti Torna Egylet (1044.Budapest, Megyeri út 13., képviseli Őze István klubigazgató) a 2013.november 12. napján kelt, a Szusza Ferenc Labdarúgó Stadion és a hozzátartozó székház és fejépület használatáról szóló szándéknyilatkozatot az alábbiak szerint pontosítom:

 1.)

Az Újpesti Torna Egylet - a Megyeri úton található sportlétesítmény vagyonkezelésbe vétele esetén -  azokat a területeket kívánja térítésmentesen a legmagasabb bajnoki osztályban induló felnőtt labdarúgó csapatot működtető gazdasági társaság használatába adni,(kizárólag a legmagasabb osztályban játszó felnőtt csapat használatára) amelyeket ezen gazdasági társaság jelenleg is bérel az NSK-tól. Az Újpesti Torna Egylet továbbra is fenntartja azon jogát, hogy amennyiben a Magyar Állam vagyonkezelői díj, vagy más egyéb költség megfizetését írja elő a területek vagyonkezelésével , használatával kapcsolatban, úgy ezeket a díjakat és költségeket a gazdasági társaság köteles viselni.

 2.)

Az Újpesti Torna Egyletnek továbbra is szándékában áll a Szusza Ferenc Labdarúgó Stadion és a hozzátartozó székház használatát(a jelenlegi NSK szerződés szerint) , a Stadion „fejépületének”  pedig hozzávetőlegesen ¼-ed részét -  az 1.) pontban rögzítettek szerint -  a  gazdasági társaság részére átengedni.

 3.)

Az Újpesti Torna Egylet fenntartja magának azt a jogot, hogy amennyiben  bármely bajnoki osztályban indít felnőtt labdarúgó csapatot, abban az esetben az 1.) pontban meghatározott területeket saját maga is használni kívánja.

 4.)

Az Újpesti Torna Egylet a jelen szándéknyilatkozat pontosításával egyidejűleg fontosnak tartja kiemelni, hogy  a legmagasabb bajnoki osztályban induló felnőtt labdarúgó csapatot jelenleg üzemeltető  Újpest 1885 Futball Kft az Újpesti Torna Egylettel  2014. február 11-én kötött együttműködési megállapodását jogellenesen felmondta. A felmondást az Újpesti Torna Egylet nem fogadta el, azt továbbra is jogellenesnek tartja. Mivel az Újpest 1885 Futball Kft és az Újpesti Torna Egylet között a labdarúgó utánpótlás vonatkozásában az együttműködés jelenleg nem biztosított, ezért a megváltozott körülmények miatt az Újpesti Torna Egylet fenntartja magának azt a jogot, hogy a jövőben is a 2013. november 12. napján kelt szándéknyilatkozatában és a jelen szándéknyilatkozat pontosításában foglalt nyilatkozatait módosítsa, vagy pontosítsa.

 

 

Az együttműkődési megállapodást IDE kattintva tudják megtekinteni!

 

kelt: Budapesten, 2016. november 3

 

Újpesti Torna Egylet

 

 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41