Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

RÉSZT VESZÜNK A CIPŐSDOBOZ AKCIÓBAN

Klub szakosztály 2021-12-10

Az Újpesti Torna Egylet is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat közel 20 éve működő kezdeményezéséhez, a Cipősdoboz Akcióhoz. A célunk, hogy a jótékonyságra fogékony, és a klubhoz kötődő családok és közösségek dolgát megkönnyítve együtt gyűjtsük össze a nehéz sorsú gyerekeknek összeállított dobozokat a Megyeri úti klubház portáján.

 

A Baptista Szeretetszolgálat 2021 végén már 18. alkalommal szervezte meg az Országos Cipősdoboz Akciót, amelyhez idén először Magyarország legrégebben működő sportklubja is csatlakozott. Az UTE központilag gyűjti saját közösségének adományait, és a rászoruló gyermekek megsegítésére felajánlott cipősdobozokat az akció végén ünnepélyesen átadja a gyűjtőközpontnak. 

 

“Abból indultunk ki, hogy a mi hatalmas lila-fehér közösségünkben az elmúlt években is nagyon sokan állítottak össze cipősdobozt a rászorulóknak. - mondta Őze István, klubigazgató. - Az UTE nemcsak a felnőttek profi sportjában sikeres, hanem egyben az ország egyik legnagyobb utánpótlásképző-műhelye is, így számtalan család, sok edző, és szerencsére rengeteg támogató, szurkoló is kötődik hozzánk, mi pedig szerettük volna mindannyiuk figyelmét felhívni a Cipősdoboz Akcióra. Miután sokan napi szinten megfordulnak a Megyeri úti létesítményeinkben, ezért számunkra  legegyszerűbb, ha a nagy szeretettel összeállított dobozokat nálunk adják le a klubház portáján.”

 

A klub kezdeményezéséhez azok a szakosztályok is rögtön csatlakoztak, amelyek nem a Megyeri úton, vagy adott esetben nem is a negyedik kerületben működnek. A külsős helyszíneken a szakosztályvezetők gyűjtik a Cipősdobozokat, és az akció végéig elhozzák azokat az UTE központjába. 

 

“A dobozokat december 17-én, pénteken visszük el néhány ismert UTE-sportoló segítségével a gyűjtőközpontba. Ha az idei kezdeményezés sikeres lesz, akkor 2022-ben hivatalos Cipősdoboz Gyűjtőpont nyílhat valamelyik központi létesítményünkben.” - tette hozzá Őze István.

 

A Cipősdoboz Akció szervezői gyorsan reagáltak a klub megkeresésére, és szerencsére hamar kiderült, hogy szívesen működnek együtt az ország legnagyobb hagyományokkal rendelkező egyesületével. 

 

“A Babtista Szeretetszolgálat 2021-es Cipősdoboz Akciójának különlegessége, hogy az UTE szakosztályai is egy emberként dobozolnak. - mondta Szabó Márk, a Baptista Szeretetszolgálat marketing vezetője. - Ahogy a sportban is az összefogás vezet a sikerhez, úgy a nehéz sorsú gyermekek megsegítéséhez is hasonló együttműködésre, összetartó munkára van szükség. Hatalmas öröm számunkra, hogy idén a klubbal közösen szebbé varázsolhatjuk sok-sok gyerkőc karácsonyát, olyanokét, akik másként nem kapnának ajándékot. Mutassuk meg nekik, hogy számíthatnak ránk, hogy nincsenek magukra hagyva.”

 

A akcióról, az ajándékdobozok összeállításáról, valamint a rászoruló gyerekek és családok támogatásáról minden információ megtalálható a ciposdoboz.hu oldalon. A Megyeri úti klubház portáján az UTE december 16-ig várja az adományokat.

 

Jó dobozolást!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41