Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

ONLINE-EDZÉS LILA-FEHÉR BAJNOKOKKAL

Klub szakosztály 2020-04-21

Otthon elvégezhető gyakorlatokat mutatnak be a klub utánpótláskorú sportolóinak az UTE kajakosai és kenusai friss videónkban. A felvételeken online edzést tart a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella, a női kenuban világbajnok Lakatos Zsanett, a vb-ezüstérmes Fekete Ádám, és a kajak-kenu szakosztály egyik legeredményesebb utánpótláskorú versenyzője, Reisz Benedek is.

Már több mint egy hónapja annak, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzet áthúzta a klubnál szokásos napi rutint, miután szinte az egész ország karanténba szorult. Az UTE igyekezett gyorsan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, szakembereink otthon elvégezhető edzésprogramokat írnak elő a rájuk bízott sportolóknak.  Az egyesület a klub edzőinek eszköztárát igyekszik bővíteni az újfajta kezdeményezéssel.

“A visszacsatolásokból látjuk, hogy a legelhivatottabb sportolók - korosztályuktól függetlenül - már bekapcsolódtak az online munkába - mondja Őze István, az UTE klubizgatója. - Az ő felkészülésüket szeretnénk színesíteni, valamint az edző kollégák munkáját könnyíteni ezzel a videóval. Miután klubunk saját versenyzői mutatják be a gyakorlatokat, így az összeállítás talán azoknak is kedvet csinál, akik nehezebben veszik rá magukat az otthoni tréningekre.”

Az online edzésben nemcsak a kajak-kenu szakosztály felnőtt olimpiai-, és világbajnokai kaptak szerepet, hanem a tavalyi év utánpótláskorú fiú kajakosának választott Reisz Benedek is. A készítők ezzel azt szeretnék hangsúlyozni, hogy az összeállítás elsősorban a fiataloknak szól, és szinte bárki által elvégezhető gyakorlatokat mutat be.  

“A jelenlegi helyzetben nagy segítség lehet ez a videó a gyerekeknek - mondja világbajnok kenusunk, Lakatos Zsanett, aki szintén szerepel az összeállításban. - Könnyű ilyenkor elkalandozni, és az edzés helyett nekiállni játszani. Viszont ha a fiatal tőlünk a jó példát látja, akkor dönthet úgy, hogy ő is inkább ezt az utat választja.”

A kajakos Szabó Gabriella szerint az előnye is megvan annak, hogy a gyerekek most csak otthon tudnak készülni. 

“Hosszútávon még jól is jöhet, hogy ezekkel az otthon elvégezhető saját testsúlyos feladatokkal lehetőségük van a mélyizom-fejlesztésre” - mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos.   

Az UTE március 13-án a magyarországi sportegyesületek közül elsőként jelentette be, hogy lezárja a létesítményeit, és szakosztályaiban határozatlan ideig nem tartanak csoportos edzéseket. A videóban szerepelő versenyzők is komolyan veszik a tiltásokat, és hangsúlyozzák, hogy mindenki tartsa be az érvényes járványügyi szabályokat. 

“ A legfontosabb, hogy megmaradjon az egészségünk - figyelmeztetett mindenkit Lakatos Zsanett. - Úgy vagyok vele, hogy a családom idősebb tagjai mellett az edzőmet, Martinkó Gábort féltem a legjobban, hiszen ő is már elmúlt 60 éves. Ha csak tehetem, akkor otthon maradok, mert sem őt, sem mást nem akarok kitenni semmilyen kockázatnak.” 

“Továbbra is csak otthon, a saját teraszomon fogok erősíteni. Ezt a helyzetet tényleg komolyan kell venni, fontos, hogy amikor lehet, kerüljük az érintkezést másokkal” - tette hozzá Szabó Gabriella.

https://youtu.be/RNx-8o_P2Oc

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41