Dátum: 2024 július 25. (csütörtök) | Kristóf, Jakab

hírek

NAGY SIKERE VOLT A SZÜLŐK AKADÉMIÁJÁNAK

Klub szakosztály 2023-05-17

Az UTE Labdarúgó Akadémia mentáltrénerei tartottak előadást, amelyre ezúttal az összes szakosztályból jöhettek szülők. Az eseményen rengeteg újpesti edző is részt vett, a sikerorientált és kudarckerülő versenyzőkről, valamint a szülői támogatói viselkedésről volt szó.

 

Az UTE Labdarúgó Akadémia igazgatója, Polyák Attila kezdeményezésére ezúttal nemcsak a focista utánpótláskorú játékosok szülei voltak hivatalosak az UTE mentáltrénerei; dr. Kalamár Hajnalka, Dorogi-Kabarcz Rebeka és Kabarcz Zoltán előadására, hanem a Szülők Akadémiájára ezúttal minden szakosztályból érkeztek szülők, szülőpárok. A találkozót klubunk az UTE Röplabda Csarnokába szervezte meg.

 

A Szülők Akadémiája programsorozat létrehozói, vagyis az Akadémia mentál-csapata három témával készült, az eseményen megjelent szülők döntötték el, hogy a sikerorientáltságról és kudarckerülő magatartásról, valamint a teljesítményszorongásról és a szülői támogatói viselkedésról szóljon az esemény, a közel 100 fős hallgatóság aktívan követte a szakemberek elődásait.

 

"A legjobban az előadásnak az a része tetszett, amikor a különböző személyiségtípusokról volt szó, nagyon jól be tudtam azonosítani a már meglevő gyereket, illetve tippeket adott a leendőhöz is, hogy hogyan kell a felmerülő helyzeteket kezelni. - mondta az előadásról Karakas Fanni, aki várandós kismama és férje 10 éves kisfia mellett gyakorló szülő is. - Szerintem nagyon hasznos volt az előadás, a többi szülő is nagy érdeklődéssel figyelt, és rengeteg kérdést is feltettünk a szakembereknek."

 

Az előadáson ott volt az Extraligában szereplő profi felnőtt női röplabdázóink vezetőedzője, Horváth András is, aki saját csapata mellett is foglalkoztat mentális tanácsadókat.

 

"Dolgozunk együtt sportpszichológussal, és coaching foglalkozásokat is próbálunk szervezni a csapatnak, hiszen ezzel az egyéni fejlesztések mellett a kohéziót is tudjuk erősíteni. - mondta Horváth András, aki arról is beszélt, hogy felnőttek edzőként miért volt ott az alapvetően utánpótlássportról szóló előadáson. - Az UTE felnőtt csapatában is rengeteg olyan játékos van, aki még fiatalnak számít, akár korosztályos válogatott, ráadásul minden előadásból el lehet vinni haza egy-két olyan hasznos mondatot, ami felhasználható felnőtt szinten is."

 

Az egyik előadó, dr. Kalamár Hajnalka pszichológus az esemény végén arról beszélt; őt is meglepte, hogy az újpesti szülők mekkora nyitottsággal és érdeklődéssel követték az előadást. A szakember szerint mentáltréninggel nagyon komoly teljesítményugrás érhető el.

 

"Nehéz számokkal kifejezni, hogy pontosan mekkorát, de mindenki, aki mentális edzéssel kezd foglalkozni, arról számol be nekünk, hogy az edzés, egy asszó, a verseny, vagy egy mérkőzés alatt adódó nehézségeket sokkal könnyebben veszi már néhány foglalkozás után. Szerintem rövid idő alatt elérhető 20 százalékos teljesítménynövekedés, ami még több is lehet, ha a sportoló folytatja a programot." - tette hozzá a szakember.

 

Az előadáson a Labdarúgó Akadémia mentáltrénerei bemutatták legújabb, a Bajnok Kalauz című könyvüket, amelyben egy 30 napos mentális program olvasható. Ezt a fiatalabb sportolók szülői vagy edzői segítséggel végezhetik el, de 12 éves kortól a gyerekek már önállóan elsajátíthatják a könyv anyagát.

 

Az UTE TV videója az eseményről elérhető ITT!

Képek

Hajós Alfréd Kupa című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41