Dátum: 2021 május 6. (csütörtök) | Ivett, Frida

hírek

NAGY LÉPÉST TETTÜNK AZ IGAZSÁG FELÉ

Klub szakosztály 2021-04-19

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) indítványára az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Kúria döntését címerügyben. Az Újpest FC többségi tulajdonosa, vagyis Roderick Douchatelet ellen indított eljárás így újra bírósági szakaszba kerül, tehát a felnőtt első osztályban szereplő újpesti labdarúgócsapat belátható időn belül visszakaphatja történelmi címerét.

Az eljárás alapjául szolgáló ügyben az Újpest FC kisebbségi tulajdonosaként azért fordultunk a bírósághoz, mert a többségi tulajdonos önkényesen megváltoztatta a város sportmúltját szimbolizáló címert. Álláspontunk szerint Roderick Douchatelet ezzel megsértette a 1885 óta működő egyesület személyiségi jogait és egyben Újpest teljes sportszerető közösségét, valamint minden lila-fehér érzelmű szurkolót. 

 

A Kúria döntésével zárult eljárást a bíróság elutasította azzal, hogy nem állapította meg az UTE személyiségi jogának és jóhírnévhez való jogának megsértését, klubunk ezek után fordult az Alkotmánybírósághoz még 2019-ben. A testület most megállapította, hogy a Kúria UTE által támadott ítélete alaptörvény-ellenes, ezért azt megsemmisítette.

 

Sokan kritizálták klubunkat, de az Alkotmánybíróság döntése most bebizonyította, hogy a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság kisebbségi tulajdonosaként nemcsak erkölcsi, hanem jogi szempontból is mindent megtettünk címerügyben. Nagy lépést tettünk most azért, hogy Roderick Douchatelet végre visszaadja a csapatnak az újpesti sportszerető közösség összetartozásának jelképét, vagyis a tradicionális címert.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41