Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

MULTISPORT SZAKOSZTÁLYT INDÍTUNK

Klub szakosztály 2023-05-22

Az új szakosztály Magyarországon egyedülálló "Minden Sport Programot" indít negyedik kerületi kisiskolásoknak. A program lényege, hogy az általános iskolák első két évfolyamának tanulói negyedéves ciklusokban hat különböző sportágat próbálhatnak ki. A program részeként az UTE vállalja, hogy az edzéshelyszínekre saját kisbuszaival szállítja az újpesti iskolákból a gyerekeket.

 

348433996_1251935388765149_851603947653106520_n

 

A "Minden Sport Programban" a gyerekek hat féle mozgásformát, a labdajátékokat (labdarúgás, röplabda), a tornát, az atlétikát, az úszást, a korcsolyázást és a legnépszerűbb küzdősportokat ismerhetik meg az életkori sajátosságok figyelembe vételével, játékos formában, képzett szakedzők irányításával. A különböző sportágak megismerése segíteni fogja azt, hogy a program végén a gyerekek és a szülők kiválaszthassák a számukra legmegfelelőbbet.

 

A programban a gyerekek évfolyamonként három sportágat próbálhatnak ki. Az elsősök a labdajátékokkal, a tornával és a korcsolyával kezdenek, majd másodikban jön ősszel az atlétika, télen a küzdősportok, 2025 tavaszán pedig az úszás. A programban részt vevők a nyári szünet alatt ráadásul egyéb kiegészítősportágakkal (vívás, kajak-kenu, öttusa) is megismerkedhetnek az UTE és az újpesti önkormányzat által szervezett szokásos napközis sporttáborokban. 

 

"Multisport szakosztályunk a "Minden Sport Programmal" egy teljesen újszerű szolgáltatáscsomagot kínál majd az újpesti kisiskolásoknak és szüleiknek. - mondta Tahon Róbert, az UTE jogi igazgatója. - A programban részt vevő gyerekek biztonságos körülmények között ismerkedhetnek meg különböző sportágakkal, amely nemcsak a számukra legkedvezőbb mozgásforma kiválasztását segíti, hanem tökéletesen fejleszti az alapvető mozgáskészségüket is, ez pedig a mentális teljesítményük javulásához is hozzájárul. Raádásul, ha egy gyermek több sportban szerez jártasságot, és számára a mozgás élvezhetővé, örömforrássá válik, nagyobb valószínűséggel fog sportolni egész életen át."

 

Tahon Róbert hozzátette, hogy a "Minden Sport Program" segítségével a résztvevők sokoldalúan képzett sportolókká válhatnak, ez pedig hozzájárulhat ahhoz is, hogy a program végén a kiválasztott sportágukat jó alapokról kezdhessék meg az UTE szakosztályaiban.

 

Fontos segítség lehet a szülőknek, hogy klubunk saját kisbuszaival szállítja majd a gyerekeket a kerületi iskolákból az újpesti edzéshelyszínekre, a Megyeri útra, a Szilágyi utcai multisport bázisra, vagy éppen a Fiumei úti sporttelepünkre. A szülők vagy meghatalmazottjaik a foglalkozások után ezekre a helyszínekre jöhetnek a gyerekekért.

 

348363224_976828106974126_3132843752634429790_n

 

A foglalkozások igazodnak majd a kisiskolás gyerekek napirendjéhez, és hetente kétszer a délutáni napközi után kezdődnek. A tagdíj havonta 15 ezer forint lesz.

 

Előzetes regisztráció a "Minden Sport Programba" ITT.

 

Bővebb információ a szakosztályról és a multisport programról ITT.

 

#hajrálilák

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41