Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Az UTE Mitre labdákkal kedveskedett minden újpesti elsősnek

Klub szakosztály 2013-09-04

Nem mindennapi módon kezdődött meg a harmincadik tanév a Szigeti József Utcai Általános Iskolában. Az évnyitóra ellátogatott a polgármester és több vendég, akik nem jöttek üres kézzel.

 

A tanévnyitó az iskola egyik hagyományával vette kezdetét, amikor is a nyolcadikosok kísérték be az elsősöket. A szigetisek látványos, érdekes műsorral készültek a tanévnyitóra, amelyen Török Ibolya, az iskola igazgatónője külön köszöntötte a diákokat és a megjelent vendégeket: Wintermantel Zsolt polgármestert, Mátésné Pataki Ágnest, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest IV. Tankerülete igazgatóját, dr. Gyarmati Esztert, az Újpest FC ügyvezetőjét, dr. Baluka Csabánét, az UTE gazdasági igazgatóját, továbbá dr. Tahon Róbert jegyzőt és Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselőt. 


A napokban érdekes hozzászólásokat olvastam az egyik igen népszerű közösségi portálon – kezdte beszédét Török Ibolya igazgatónő. – Volt, aki a „holnap suli, jaj ne!” felkiáltással nyugtázta a tanévkezdést, egy másik diák pedig „yeah, csak ne legyenek unalmasak az órák” reményteli várakozással tudatta, hogy itt a szeptember.


Végül Török Ibolya maga is válaszolt arra a kérdésre, szeret-e iskolába járni…
Az igazgatónő külön köszöntötte az elsősöket (negyvenegy tanuló kezdte meg iskolaéveit a Szigetiben). Az ötödikeseknek elmondta, új osztályfőnök, új tantárgyak várnak rájuk, viszont használhatják a nyelvi labort, a természettudományi tantermekben pedig érdekes kísérleteket láthatnak. A nyolcadikosokhoz fordulva azt mondta, nem mindegy számukra, melyik középiskolában tanulnak tovább.



A
z évnyitó zárásaként a vendégek átadták az első osztályosoknak az önkormányzat, az Újpest FC és az UTE közös ajándékát, amely egy tornazsákot, egy Újpestről szóló helytörténeti mesekönyvet és egy labdát tartalmaz. A program megvalósítását a Microsec Számítástechnikai Fejlesztő Zrt. Támogatta.


Ajándék minden elsősnek
Mint ahogyan Wintermantel Zsolt a vasárnapi, városnapi központi tanévnyitón felhívta a figyelmet: bár az iskolák január óta állami kézben vannak, az önkormányzat partnereivel továbbra is biztosítja az elsősöknek az ajándékcsomagot. A Megyeri Úti Általános Iskolában dr. Szabó Béla önkormányzati képviselő, a Karinthy Frigyes Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában Jánszkyné Ulman Mária, a TRÖK elöljáró-helyettese adta át a csomagot még augusztus 30-án hetvenegy, illetve kilencvenhárom első osztályosnak. Szeptember 2-án a Homoktövis Általános Iskolában Páli József, a Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskolában Balázs Erzsébet, a Bene Ferenc Általános Iskolában pedig Németh Edit Éva önkormányzati képviselő köszöntötte az ajándékkal az elsősöket. Utóbbi három intézményben kilencvenhat, ötvennégy, illetve ötven elsős kezdte meg az iskolaévet.

Forrás: www.ujpest.hu

Képek

Övvizsga 2019.február 11-én című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41