Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

AZ UTE SPORTOLÓI IS SEGÍTENEK

Klub szakosztály 2023-02-08

Kapás Boglárka egy dedikált úszósapkát és egy pólót, Tótka Sándor pedig a tokiói olimpiai döntőben használt dedikált sapkáját ajánlja fel a Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukcióban. A befolyt összeget az Wonderflora & CMT Alapítvány elsősorban Drávucz Rita világ-, és Európa-bajnok vízilabdázó beteg kislányának gyógykezelésére fordítja.

 

"A felajánlott sapka és póló nagyon kedves emlékek nekem. Világ- és Európa-bajnokságokon erőt adó kabalaként álltak helyt mellettem. - mondta Kapás Boglárka az általa felajánlott relikviákról. - A póló a medence széléig, a sapka pedig a vízben is elkísért. Hiányozni fognak, de tudom, hogy jó helyük lesz és új tulajdonosának is szerencsét hoznak!”

 

Olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnok úszónk számára fontos relikviákat ajánlott fe licitre a a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával megvalósuló Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukcióban.

 

Licitálás Kapás Boglárka dedikált pólójára és úszósapkájára.

 

Az aukció alatt befolyt összeggel a szervezők a Wonderflora & CMT Alapítvány fő céljainak megvalósulását támogatják. Az alapítvány egy ritka genetikai rendellenességgel, a Charcot-Marie-Tooth-szal élőknek nyújt segítséget. Összegyűjtik és megismertetik a külföldi és a hazai tapasztalatokat, továbbá kapcsolatokat építenek ki a szakemberek és az érintettek között. 

További célkitűzés az Alapítvány alapítója, Drávucz Rita világbajnok és Európa-bajnok vízilabdázó kislányának, Flórának az állapotjavítása és fejlesztése, akit CMT-vel diagnosztizáltak az orvosok. Rita kislányának egy nagyon komplex, Magyarországon nem elérhető rekonstrukciós ortopédiai műtétre van szüksége ahhoz, hogy erősen deformált lábai ismét megfelelő helyzetbe kerüljenek, és fájdalom nélkül, önállóan tudjon sétálni. A licitálók a műtét mielőbbi megvalósítását is segítik.

A jótékonysági kezdeményezés mellé egy másik sikeres újpesti sportoló, az olimpiai bajnok Tótka Sándor is odaállt. Kajakosunk szerint mindig nagyon megtisztelő, ha egy sportbarát értékesnek tartja az általa jótékony célre felajánlott ereklyét. 

"Egy valóban egyedi darabot kerestem, ugyanis ez az aláírt sapka volt rajtam a tokiói olimpia döntőjében, amikor megnyertem az aranyérmet a férfi kajakosok 200 méteres számában.” – mondta Tótka Sándor. 

Licitálás Tótka Sándor sapkájára.

A Bajnokok a bajnokokért jótékonysági licit honlapja február 6-án indult, a tárgyakra két héten keresztül lehet majd licitálni, 2023. február 14-28. között.

#hajrálilák #hajráflóra

 

Képek

I.Farsangi Teremtorna - 2019.február 9. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41