Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

AGRESSZÍV FOCISZURKOLÓK OKOZTAK BOTRÁNYT A RÖPLABDA BAJNOKIN

Klub szakosztály 2020-03-07

 A szabályokkal ellentétes drapériákat akartak kitenni a lelátóra, valamint a jó ízlést sértő rigmusokba kezdtek, majd lökdösődtek a futballcsapat provokátor szurkolói az UTE-Vasas röplabda bajnoki mérkőzés előtt. A rendbontók hangadóját a biztonsági őrök kivezették az eseményről.

 Jó hírként olvashattuk az elmúlt napokban, hogy a futballcsapat drukkerei kilátogatnak az UTE-Vasas röplabda mérkőzésre, és együtt fognak szurkolni a röplabda csapatunk törzsszurkolóival.

 A fociszurkolók a meccs kezdete előtt azonban olyan drapériákat akartak kitenni a lelátóra, melyek a jó ízlést súlyosan sértik, illetve más személyek becsületének megsértésére alkalmasak, valamint a mérkőzés rendezésének szabályaival is ellentétesek. Ezért a meccs szervezői felszólították a futballszurkolókat, hogy ezeket ne tegyék ki.

A kérés ellenére a nem kívánt drapériákat többször megpróbálták a focidrukkerek kitenni, de a biztonsági őrök azokat eltávolították. (A meccs hivatalos jegyzőkönyve ezeket a tényeket rögzítette). Válaszul a focidrukkerek a jó ízlést súlyosan sértő rigmusokba kezdtek. A röplabda szurkolók békés része jelezte feléjük, hogy ez a viselkedés nem méltó a mérkőzéshez, a belga tulajdonos szidása nem a röplabda meccsre való, mire az agresszív futballszurkolók lökdösődésbe kezdtek.

 A biztonsági őrök, hogy megelőzzék a súlyosabb rendbontást, távozásra szólították fel az agresszíven fellépő szurkolók hangadóját, Sz. Balázst. Mivel ezt ő megdagadta, ezért kivezették az eseményről.

 Az UTE jelzi a lila-fehér érzelmű szurkolóknak, hogy az eredeti címer visszaállításával kapcsolatos kérdésben egyetért a törekvéseikkel, továbbra is követeli a jogsértően megváltoztatott címer visszaállítását, és ennek érdekében minden törvényes eszközt felhasznál, de semmilyen rendbontást nem tűr meg a rendezvényein.

 Az UTE azt is jelzi a rendbontó szurkolóknak, hogy minden törvényes eszközzel betartja és betartatja a sportrendezvényekre vonatkozó jogszabályokat és biztonsági előírásokat, a mérkőzések zavartalan lebonyolítása, valamint a sportszerűen szurkoló szimpatizánsok biztonsága érdekében.

Az Újpesti Torna Egylet ezután is várja szeretettel  sportrendezvényeire azokat a szurkolókat, akik sportszerű szurkolással akarják lelkesíteni és buzdítani csapatainkat és egyéni sportolóinkat, a lehető legjobb eredmény elérésre.

HAJRÁ LILÁK!

Újpesti Torna Egylet

Képek

NAPKÖZIS TÁBOR 2023 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41