Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

A sportállamtitkár fővárosi egyesületek vezetőivel tárgyalt

Klub szakosztály 2013-10-09

A sportért és ifjúságért felelős államtitkár hivatalában fogadta a Budapesti Honvéd, az FTC, az MTK, az Újpest és a Vasas vezetőit, s a találkozón elismeréssel szólt az öt egyesület sportszakmai tevékenységéről, magas szintű utánpótlás-nevelő munkájáról. Emlékeztetett rá, hogy ezek a klubok hagyományosan a legeredményesebb hazai sportegyesületek közé tartoznak, az újkori olimpiákon megszerzett 168 aranyérem nagy része ezen egyesületek sportolóinak köszönhető - áll a sportért és ifjúságért felelős államtitkárság szerdai közleményében.

 

 

A megbeszélés után az államtitkár elmondta: az öt fővárosi egyesület 2010 óta több alkalommal, különböző jogcímeken részesült állami támogatásban, a klubok emellett a látvány-csapatsportágakat érintő társaságiadó-kedvezményből (TAO) is komoly forrásokhoz jutottak. A kormány ugyanakkor a sportági szakszövetségeken keresztül is jelentős anyagi támogatást nyújt a 16 kiemelt sportág 2020-ig történő fejlesztési stratégiájának megvalósításához - tette hozzá. 

Az államtitkár jogos elvárásnak nevezte, hogy a szövetségeknek nyújtott rendkívüli támogatásból a klubok, egyesületek szakosztályai, műhelyei az ott elvégzett szakmai munka arányában részesüljenek. Rendkívül fontos, hogy a források ott hasznosuljanak, ahol a gyermekek, a fiatal sportolók és a velük foglalkozó edzők napi közös munkája folyik – jelentette ki Simicskó István.

Képek

Hajós Alfréd Kupa című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41