Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

A legkorszerűbb energiatakrékos megoldás

Klub szakosztály 2013-10-10

Az épületek gázfogyasztása akár 25-30 százalékkal is csökkenthető, ha a fűtéshez vagy a melegvíz előállításhoz abszorpciós hőszivattyúval ellátott gázkazánt használnak - mondta Muzamel Ákos, a Élő-Energia Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A cég nemrég mutatta be energiatakarékos gázkazánját a Renexpo szakkiállításon.

Egy-egy kazán 36 kilowatt teljesítmény leadására képes, a cég az adott épület energiaigényének megfelelő számú kazánt helyez ki. Mivel a berendezések "kaszkád rendszerben" egymástól függetlenül működnek, a rendszer megbízhatóbb, mint egy hagyományos energiatermelő eszköz. A cégvezető hangsúlyozta: a kazánokat - a hőszivattyú levegőigényének kielégítésére - az épületen kívül, annak tetejére vagy az mellé helyezik, így nincs szükség kéményre sem.

Muzamel Ákos hozzátette: szinte minden energiatakarékos vagy megújuló energiaforrással működő technológia esetében magasabb induló költségekkel és hosszú megtérülési idővel kell számolni a hagyományos technológiákhoz képest, de a metérülési idő után a számottevő energiacsökkenés a felhasználó számára rendkívül kifizetődő megoldás lesz.

(Forrás: MTI)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41