Dátum: 2024 május 29. (szerda) | Magdolna

hírek

A MEGYERI ÚTRA KÖLTÖZÖTT A KIÁLLÍTÁS

Klub szakosztály 2023-11-08

Októberben az újpesti városháza melletti főtéren volt látható az idén 125 éves újpesti labdarúgásról szóló szabadtéri kiállítás, de a molinók azóta hazaköltöztek a Megyeri útra, most a Szusza Ferenc Stadion kerítésén (a jégcsarnok és stadion között) lehet megtekinteni őket.

 

Névtelen

 

Újpesten először 1898 őszén kezdtek a helyi fiatalok futballozni. Az első újpesti labdarúgók hamarosan megalakították klubjukat, az Újpesti FC-t, majd 1901-ben, már az Újpesti Torna Egyletbe beolvadva részt vettek a magyar labdarúgó bajnokság megszületésében. 

 

A lila-fehér fociklub több néven (Újpest FC, Dózsa SE, Bp. Dózsa, Újpesti Dózsa, ismét UTE, majd napjainkban újra Újpest FC) szerepelt, de egyedüli magyar labdarúgócsapatként azóta egyetlen alkalommal sem hiányzott a legmagasabb osztályú bajnokságból, Újpest városának nevét pedig világszerte ismertté tette.

 

125 éves a foci

 

Az újpesti labdarúgás 125 évének történetét, hazai és nemzetközi sikereit 14 molinón mutatja be az a kiállítás, amely az UTE kezdeményezésére, Laszip Gábor sporttörténész munkájának köszönhetően jött létre.

 

Ezt a 14 molinót mostantól bárki megtekintheti a Megyeri úton, a az Újpesti Jégcsarnokkal szemben, a Szusza Ferenc Stadion kerítésén. 

 

#hajrálilák

Képek

UTE Karate Szakosztály képei című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41