Dátum: 2022 szeptember 28. (szerda) | Vencel

hírek

A 85 ÉVES REJTŐ ILDIKÓT KÖSZÖNTÖTTÜK

Klub szakosztály 2022-05-12

A Megyeri úti klubház dísztermében köszöntöttük az Újpest kétszeres olimpiai bajnok törvívóját, a Nemzet Sportolóját, Rejtő Ildikót, a klub egykori válogatott kajakosát, hagyományörzőnket, Ipacsné Magyarkúti Évát 75. születésnapján, valamint Dr. Abay Péter olimpiai ezüstérmes vívót, az UTE jogászát 60. születésnapja alkalmából. 

Rejtő Ildikó legnagyobb sikerét az 1964-es ötkarikás játékokon aratta, ahol tőr egyéniben, majd Ágoston Judittal, Juhász Katalinnal, Marosi Paulával és Dömölky Lídiával csapatban is aranyérmes lett. A tokiói kettős győzelem mellett felejthetetlen számára az 1968-as olimpia is, ahol nem sokon múlt, hogy megvédje címét.

Rejtő Ildikó ma is korát meghazudtolóan aktív életet él, rendszeresen látogatja a rangos hazai vívóversenyeket, részt vesz a Magyar Olimpiai Bizottság rendezvényein, figyelemmel kíséri más sportágak eseményeit, és kertészkedik, azt viszont nagyon sajnálja, hogy sok régi társával már nem ünnepelhet együtt.

"A kerek évfordulókat mindig együtt üljük a lányokkal. Legutóbb novemberben Marosi Paulát köszöntöttük 85. születésnapján, márciusban sajnos itthagyott minket. Az én születésnapom után júniusban Szolnoki Mari lesz az ünnepelt, és nagyon szeretném, ha novemberben együtt lehetnénk Juhász Kati kilencvenedik születésnapján" - árulta el vágyát Rejtő Ildikó, aki az eddigi kerek ünnepségek közül a legemlékezetesebbnek azt a nagyszabású eseményt nevezte, amelyet klubunk szervezett neki az Újpesti Polgár Centrumban a 80. születésnapja alkalmából.

"Ott voltak a Dózsa régi vívói, sportolói, az egykori csapattársaim, a rokonaim. Filmet is vetítettek a pályafutásomról, nagyon megható volt!" - fogalmazott.

A csütörtöki ünnepi eseményen köszöntöttük Ipacs Éva, korábbi válogatott kajakozót, az Újpesti Torna Egylet hagyományörzőjét is, aki május 13-án ünnepli 75. születésnapját, és 56 éve dolgozik a klubnak.

Valamint szintén felköszöntöttük az UTE jogászát, Dr. Abay Pétert 60. születésnapja alkalmából, aki vívóként olimpiai ezüstérmet szerzett a klub színeiben. 

fotó: Lázár Andrea / UTE

Képek

Atlétika sportnap az UTE-ben! című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41