Dátum: 2024 július 25. (csütörtök) | Kristóf, Jakab

hírek

129 év csoda

Klub szakosztály 2014-06-16

129 év – nagy idő. Magyarország és a világ történelmében ennyi idő alatt felfoghatatlanul sok minden történt.

129 év – nagy idő. Mi pedig, akik abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az Újpesti Torna Egylet szurkolói lehetünk, tudjuk, hogy ennyi esztendő alatt egy klub életében is nagy dolgok történnek. Éppen ma 129 éves, szerelmünk, az UTE – a bajnokok otthona.

Az UTE több mint egy évszázada győzteseket nevel. Az ország legrégebben alapított, ma is élő sportegyesületeként patinás múlttal rendelkezik, hiszen összeszámolni is nehéz a nagy bajnokokat, akik valaha lila-fehérben sportoltak. Csodás egyéniségek képviselték az UTE-t itthon és a nagyvilágban. Felsorolni is hosszú a példaképeket, aki lila-fehérben nyertek érmeket a világversenyeken, vagy utasították maguk mögé a hazai mezőnyt.

Az UTE mai napig is a legeredményesebb klub a megszerzett olimpiai aranyérmek tekintetében. Azért dolgozunk, hogy ez így is maradjon. A bajnokok otthonában győzteseket nevelnek az edzők, olyan sportolókat, akik az előttünk álló években is bearanyozhatják a sporteseményeket.

129 év – nagy idő. Ami elmúlt, arra büszkék vagyunk. Ami előttünk áll – reményeink szerint még több mint 129 –, az is csodás lesz. Csak az alapítók által ránk hagyott jelmondatot nem szabad elfelednünk egy pillanatra sem: „Épség! Erő! Egyetértés!”

Hajrá, lilák! Még vagy 129 évig.  

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41