Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Világsztárok és jókedv árasztotta el a Duna Arénát az idei Vizesgálán

Klub szakosztály 2018-11-29
Felejthetetlen élményben lehetett része annak, aki vasárnap délután kilátogatott a Duna Arénába, vagy a DIGI Sport 2-re kapcsolt, hiszen világbajnoki és olimpiai érmes magyar sportolók és sztárok tömkelege vett részt a 2018-as Ötpróbázz Sztárokkal! Vizesgálán.
 
A TELJES GÁLA

Dr. Kiss Gergely (háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó), Cseh László (olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó) és Storcz Botond (háromszoros olimpia bajnok kajakozó) vezérletével került megrendezésre a november 25.-ei Vizesgála, mely idén az Ötpróbázz Sztárokkal! nevet viselte. Az idei eseményre több mint 40 bajnokunk és sztárunk fogadta el a meghívást.

Az este elsőként a Csillagszóró úszással indult, melynek kreatív neve természetesen nem arra utal, hogy a versenyzők csillagszórókkal úsznak. Ebben a számban 10 sztárpár indult, méghozzá egy lány, egy fiú felállásban. A duók egy profi úszóból és egy másik sportág kiválóságából tevődtek össze, hogy minél kiegyenlítettebb legyen a verseny. A párosok 50 méternél váltották egymást és mindig az utolsó két formáció hullott ki, így szépen eljutottunk a legjobb négyig. A végső győzelmet a Földházi Zsófia – Németh Nándor kettős húzta be, őket követte a Pap Bianka – Cseh László duó, majd a Drávucz Rita - Kozma Dominik, illetve Szabó Gabriella - Milák Kristóf páros.

A következő számban kajak-kenu bajnokaink csaphattak össze, ám ezúttal szokatlan környezetben, hiszen az 50 méteres medencében zajlott a váltóverseny. Az egyes csapatot erősítette Kozák Danuta, Storcz Botond, Dombi Rudolf, Szabó Gabriella és Csipes Tamara, míg a kettes brigád Medveczky Erikával, Bodonyi Dórával, Kopasz Bálinttal és Balaska Márkkal vágott neki a párharcnak. A fordulók végül az egyes csapat sportolóinak kedveztek, így meggyőző fölénnyel húzták be ezt a versenyt.

A harmadik megmérettetésen sárkányhajóba ültek a sztárok. Négy csapat, a zenészek, a színészek, a versenysportolók és a szabadidősportolók feszültek egymásnak. A kötélhúzáshoz hasonló ütközetben egy hajóban, egymással szemben foglaltak helyet a csapatok, és az nyert, aki előbb el tudta mozdítani előrefelé a hajót. Az első elődöntőben a zenészek bizonyultak jobbnak a színészek ellen, míg a második párharcban az élsportolók könnyedén jutottak a döntőbe, ahol nem túl nagy meglepetésre újfent lazán diadalmaskodtak.

Utolsóként pedig következett a vízilabdagálameccs, melyen legendás vízilabdázóink „feszültek” egymásnak egy kétszer 10 perces találkozón. A fehérek válogatottjában Gangl Edina, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Pásztor Mátyás, Marcz Tamás és Varga Dániel csobbantak vízbe, míg a kékeknél Keszthelyi Rita, dr. Kiss Gergely, Kásás Tamás, Tóth Márton, Decker Attila és Kovács Gergő küzdött egymásért. Az este végül a kék sapkások 13-10-es győzelmével zárult egy látványos és jókedvű összecsapáson.

A versenyszámok között egyébként folyamatosan zajlottak az érdekesebbnél érdekesebb programok. A nézők láthatták a Rippel-fivéreket, SUP-, szinkronúszó- és műugró-bemutatókat, de a kajakpólóba is belekóstolhattak, így igazán színes gálának lehetett szemtanúja, aki kilátogatott a Duna Arénába, vagy a DIGI Sportot választotta.

(forrás: digisport.hu)

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41