Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Szurkolói tájékoztató az UTE székházban

Klub szakosztály 2016-11-12

Az Újpesti Torna Egylet az elmúlt időszakban történt események hatására akként döntött, hogy meghívja Újpest ultráit és szurkolói csoportjait, valamint a stadionrekonstrukció kivitelezőjét, hogy első kézből tájékoztassa az érintetteket a folyamatban lévő időnként nagy port kavaró ügyekről.

Mint ahogy az egyik szurkolói portál az újpest1885.hu írta:

"Örömteli, hogy az UTE szükségét érezte, hogy tájékoztatást adjon a szurkolóknak a stadion felújításának körülményeiről, problémáiról.

Őze István Klubigazgató először a kialakult helyzetről tájékoztatta a részt vevőket tényszerűen dokumentumokkal alátámasztva, (mely ezen az oldalon is elérhető). Tételesen cáfolta az UTE-val illletve a stadionfelújítással kapcsolatban sajtóban megjelent állításokat. Elmondat továbbá azt, hogy az UTE sem megrendelője, sem kivitelezője, sem műszaki ellenőre nem a stadionfelújításnak, törvény által kijelölt vagyonkezelőként azonban szükségét érezte elmondani, hogy az NSK a kooperációkon mindig korrekt módon tájékoztatta a részt vevő feleket (ezt dr. Gyimesi Kende aki az Újpest FC megbízottja a stadionrekonstrukcióban is megerősítette). Elmondta továbbá azt is, hogy az UTE-nak az az érdeke, hogy a stadion mielőbb a legmagasabb minőségben szolgálhassa ki a nagycsapatot és a közönséget.

A szurkolói portál szerint: "Őze István nyíltan, őszintén elmondta, hogy milyen szempontok vezérelték az anyaegyesületet annak érdekében, hogy a szűkös kereteket a legjobban lehessen kihasználni."

Ezután a stadionfelújítással kapcsolatos híreket pontosította, majd a kivitelező képviselője is szót kapott.

"Megtudtuk, hogy az építkezés többszörös csúszásainak oka az volt, hogy közel egy hónapra a kivitelezőnek le kellett vonulnia az építkezési területről, mert várni kellett dokumentációkra. Kicsit kétkedve fogadta a hallgatóság a építők képviselőinek tájékoztatását abban a tekintetben, hogy a munka során mintegy 70 munkás dolgozott folyamatosan. Felmerült, hogy olyan problémákkal is szembe kellett nézni, melyre előzetesen nem számíthattak, hiszen azok csak a munka megkezdése után, a bontások során derültek ki. Mindezek ellenére is furcsa, hogy, például egy diósgyőri stadion teljes bontással és felépítéssel együtt is csak 15 hónapig fog tartani, még nálunk 7. hónapja dolgoznak, de még nem jutottunk el a műszaki átadásig sem. Az tiszta, hogy az idén a csapat már nem fog otthon játszani, a jelenlegi becslések december 2. felét vagy január közepét jósolják a visszaköltözésre."Írta az újpest1885.hu

Őze István klubigazgató ismételten megerősítette, hogy az UTE, mint az egész Megyeri úti létesítményrendszer, - így a Szusza Ferenc Stadion - törvény által kijelölt vagyonkezelője a korábbi NSK által szabott feltételekhez hasonló paraméterekkel - bérbe adja a Stadiont a nagycsapatot üzemeltető Kft-nek. Továbbra sem szab gátat annak, hogy az általa és Újpest Önkormányzata által 2016-ban felújított műfüves pályát, valamint a felső füves pályát a legfelső osztályban játszó futballcsapat használja.

A szurklói csoportok egyet értettek abban, hogy a jelenlegi megosztottság nem szolgálja az újpesti labdarúgás érdekeit.

"Az újpesti labdarúgásnak, sőt az egész sportunknak ezen felül az is messzemenőkig érdeke, hogy a megosztottság megszűnjön. Valaha együtt szurkoltunk a vizilabdások meccsein a focistákkal, a focimeccseken a hokisokkal és fordítva."

Az Újpesti Torna Egylet a szurkolói véleményeket meghallgatva  - mivel a csoportok fő szándéka egybecseng az UTE hivatalos álláspontjával - fenntartja tárgyalási ajánlatát a nagycsapot üzemeltető közvetetten belga tulajdonú labdarúgó kft-vel.

"Épség, Erő, Egyetértés"

Újpesti Torna Egylet

 

 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41