Dátum: 2018 október 21. (vasárnap) | Orsolya

hírek

Klubunk reagálása a Nemzeti Sportban megjelent írásra!

Klub szakosztály 2017-11-09 Megtekintések száma: 3672

A Nemzeti Sport 2017.11.09-i számában megjelent - az Újpest 1885 Futball Kft címerhasználatával kapcsolatos – cikkre az alábbiakban reagálunk.

Egyesületünk minden tőle telhető lépést megtett és a jövőben is meg fog tenni a címer visszaállítása érdekében. Ez idáig az alábbi jogi lépéseket tettük:

1. Pert indítottunk az Újpest 1885 Futball Kft.-vel szemben személyiségi jogsértés megállapítása és jogkövetkezményeinek levonása érdekében. Az ügyben jogerős ítélet nem született, mivel az elsőfokú ítélet ellen Egyesületünk fellebbezést nyújtott be.

2. Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztünk 2017. szeptember 28-án az Újpest 1885 Futball Kft. törvényes működésének helyreállítása érdekében a címer jogellenes, a társasági szerződés pontjaival ellentétes megváltoztatása miatt. Egyelőre még a Cégbíróság nem hozott döntést.

3. Taggyűlés összehívását kezdeményeztük a címer megváltoztatása folytán kialakult jogellenes állapot rendezése érdekében, mely indítványunknak azonban az ügyvezető nem tett eleget, Egyesületünk pedig mivel 5%-nál alacsonyabb tulajdoni hányaddal rendelkezik, ebben a tárgykörben törvényességi felügyeleti eljárás útján sem tudja kikényszeríteni a taggyűlés összehívását.

Fentieken túlmenően Egyesületünk számos fórumon nyilvánvalóvá tette, hogy a címer megváltoztatásával nem ért egyet, az ellen tiltakozik, azt rosszhiszemű, jogellenes, az újpesti közösség tradícióit súlyosan sértő döntésnek tartja.

A védjegyhasználattal kapcsolatban arról tájékoztatjuk, hogy 10 éves határozott idejű védjegyhasználati szerződés van hatályban a címert is tartalmazó védjegy használatáról Egyesületünk és az Újpest 1885 Futball Kft. között. Egyesületünket az Újpest 1885 Futball Kft. soha nem kereste meg azzal, hogy a szerződés feltételeivel bármilyen aggálya lenne, soha nem kezdeményezett módosítást egyetlen rendelkezésével kapcsolatban sem.

Végezetük tájékoztatjuk, hogy Egyesületünk – bár az 3,25 %-os üzletrész meglehetősen szűk mozgásteret jelent – változatlanul mindent megtesz annak érdekében, hogy a történelmi címer visszaállításra kerüljön.

Újpesti Torna Egylet

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41