Dátum: 2018 január 23. (kedd) | Zelma, Rajmund

hírek

Hároméves fejlesztési tervet mutatott be klubunk!

Klub szakosztály 2017-11-15 Megtekintések száma: 1183

Szerdán délután, az Újpesti Torna Egylet székházában sajtótájékoztató keretében mutatta be klubunk a 2017 és 2020 közötti, hároméves fejlesztési tervét. Az eseményen készült képekete IDE kattintva lehet megtekinteni!

Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere szerdán sajtótájékoztatón hangsúlyozta, célzottan Újpestre ilyen mértékű állami támogatás még nem érkezett. Hozzátette, a döntésben óriási szerepet játszott az, hogy az önkormányzat is "odatette" magát, hiszen Újpesten - amely sorozatban ötször nyerte el a legsportosabb város címet - folyamatosan épülnek újabb és újabb tornatermek, multifunkcionális sportpályák.

Dr. Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere, a Fidesz újpesti választókerületének elnöke, egyben a jégkorong-szakosztály elnöke kiemelte, ezek a források soha nem látott fejlesztéseket jelentenek az UTE számára. Hangsúlyozta, ez a döntés nemcsak a versenysportról szól, hanem legfőképpen azokról, akik az egészséges életmódot választják, s rendszeresen végzik a testmozgás különböző fajtáit.

A magyar közlönyben november 8-án megjelent kormányhatározat rögzíti azokat a programelemeket, valamint a hozzájuk rendelt kormányzati forrásokat, amelyek a 2017 és 2020 közötti időszakra vonatkozó újpesti város- és sportlétesítmény-fejlesztési program megvalósításához szükségesek.  A fejlesztéseket és felújításokat, valamint a jövőbeli terveket Őze István, az UTE klubigazgatója mutatta be részletesen. A Megyeri úti területen teljesen megújul a központi irodaház, amelynek többek között vízvezeték-rendszere, illetve a kazánháza is elavult. Az épületet, ahogyan Őze István fogalmazott, teljesen "kicsontozzák" majd. Szintén felújítják a boksz- és birkózó csarnokot, erre leginkább azért van szükség, mert ezeket a sportágakat 30-40 évvel ezelőtt szinte kizárólag férfiak űzték, mára azonban ez jelentősen megváltozott, így mindkét nem számára meg kell teremteni a megfelelő feltételeket. A Megyeri úti jégcsarnok új tetőszigetelést kap, aminek köszönhetően jelentősen csökkenhetnek majd a fűtési költségek.

Ezen a területen található a jelenlegi kazánház is, amely Őze szerint "csúnya, és nem is illik" a környezetbe, ráadásul elavult, ezért lebontásra kerül, s kiszolgáló műhely épül a helyén. A Szilágyi út-Tábor utca területen jég- és curlingcsarnok épül - ez az egyik legnagyobb fejlesztés. Ennek a létesítménynek a kiviteli tervei februárra készülnek el, majd március elején indul a közbeszerzési eljárás, amelyet követően elkezdődhet az építkezés. Ugyanezen a területen meghosszabbítják az atlétikai pálya futófolyosóját, itt decemberre várják a terveket, s jövőre, amint beköszönt a jó idő, indulhat a munka.

A további tervezési programokról Őze István elmondta, a jövőben kibővítenék a Megyeri úti területet, ahová egy versenyuszodát is szeretnének építeni, valamint egy Nemzeti Karate Akadémia létrehozása is szerepel az elképzelésekben. Tervezik a Duna-part újpesti szakaszának megnyitását is a nagyközönség előtt, valamint egy új kajak-kenu telep létrehozását, mivel a Tímár utcai létesítmény egyszerűen megtelt. Ehhez kapcsolódóan megjegyezte, a kajak-kenu szakosztálynak Ráckevén is szeretnének felépíteni egy telepet, mivel Budapesten nem lehet "időre menni" az edzéseken, Ráckeve viszont a nyugodtabb víz miatt erre tökéletesen alkalmas.

A legtávolabbi beruházásnak a Mexikói úti lőtér fejlesztését nevezte meg Őze István, ennek a terveit jövő szeptemberre kell a kormány elé vinni.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41