Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

Bánka Kristóf nevét vette föl a cérnapálya

Klub szakosztály 2013-10-22

A huszonnégy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Bánka Kristófról nevezték el az UTE utánpótlásbázisát a volt Cérna-pálya területén. Mostantól a létesítmény neve: Bánka Kristóf Sportközpont.



 
Az október 22-i ünnepségen Trakperker Árpád, az UTE szakosztályvezetője emlékezett: a labdarúgó a magyar élvonalban tizenkilenc alkalommal lépett pályára. Először az Újpest színeiben a Győr elleni találkozón, később – kölcsönben – a Nyíregyháza gárdáját erősítette, majd a REAC volt a következő állomása.

Bánka Kristóf a Cérna-pályán nőtt fel, mondta Trakperger Árpád. Már hatévesen igazolt focista volt, igaz, szerelést alig találtak számára, hiszen Kristóf, talán nem véletlenül hívták Törpének, még a legkisebb méretű mezben is elveszett. De ez nem zavarta, a tanulás mellett minden idejét a pályán, az edzéseken töltötte.

Mindenki szerette a tisztelettudó fiút, éppen ezért nem volt meglepetés, hogy az ünnepségre számtalan egykori újpesti labdarúgó is eljött. Urbán Flórián, Sarlós András, Fekete László, Tóth András vagy éppen Jurácsik Mátyás is örömmel konstatálta, hogy az UTE nem felejtette el a fiatalon elhunyt futballistáját.
 

A sportközpontot és a vadonatúj műfüves pályát Wintermantel Zsolt és az UTE klubigazgatója, Őze István adta át a sportolóknak, akik azonnal birtokba vették az összes pályát, és rögtönzött focitornával tisztelegtek Bánka Kristóf előtt.
 
Forrás: www.ujpest.hu



Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41