Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Az UTE jogi útra tereli ....

Klub szakosztály 2017-07-14

 

Tisztelt ÚJPEST 1885 Futball Kft.!

Az Újpesti Torna Egylet (1044 Budapest, Megyeri út 13.) tag jogi képviseletében eljárva, a labdarúgó csapat címerének önkényes és jogellenes megváltoztatásával kapcsolatban az alábbiakkal fordulok Önökhöz:

Amint azzal Önök is pontosan tisztában vannak, az Egyesület tagsága mellett létrehozott ÚJPEST 1885 Futball Kft. működését szabályozó társasági szerződés 12.1.y) pontja alapján a taggyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik a társaság által használt eredeti arculati elemek megváltoztatása (csapatszínek, címer, embléma).

A társaság szerződés 12.5. pontja pedig az alábbiakat rögzíti:

„A társasági szerződés módosításának, eseteiben, illetve az alábbi döntések tekintetében 100%-os szavazattöbbséggel lehet határozatokat meghozni:

- a Társaság által használt eredeti arculati elemek megváltoztatása (csapatszínek, címer, embléma)”

Ezúton is nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a mai napig nem született olyan egyhangú taggyűlési határozat, amely a labdarúgó csapat címerének megváltoztatásához hozzájárult volna.

Erre tekintettel kénytelen vagyok azt is megállapítani, hogy Önök jogellenesen változtatták meg a címert, és ennek keretében jogellenesen tüntetik fel többek között a www.ujpestfc.hu honlapon és a hivatalos Facebook-oldalon is.

Mindezekre tekintettel ezúton

FELSZÓLÍTOM

Önöket, hogy

- a jelen levelem átvételét követő 8 napon belül ismerjék el a jogsértés tényét,
- a jelen levelem átvételét követően haladéktalanul, azonnal hagyjanak fel a jogsértéssel, ennek keretében belül mellőzzék az új címer bármilyen formában és bármilyen felületen történő használatát,
- a jövőben tartózkodjanak a további jogsértésektől (ide értve különösen a felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzések során a jogellenes új címernek a játékosok mezein, öltözékén történő feltüntetésétől).

Felhívom a figyelmüket, hogy amennyiben a jelen felszólításban foglaltaknak haladéktalanul, minden késedelmet nélkülözően nem tesznek eleget, úgy kénytelen leszek további jogi lépéseket megtenni a jogsértő állapot megszüntetése érdekében.

Ügyvédi meghatalmazásomat mellékelten csatolom.

Kérem fentiek tudomásulvételét!

Budapest, 2017. július 13.

Tisztelettel:
Újpesti Torna Egylet
Jogi képv.:

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41