Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

Az M4 Sport az UTE karatésával és az UTE taekwondosával készített interjút

Klub szakosztály 2019-04-26

Az M4 Sport küzdősportokkal foglalkozó magazinja az UTE karatésával Tadissi Yves Martiallal, és az UTE taekwondosával Füredi Rebekával készített interjút az idei versenyek és az olimpiai kvalifikáció kapcsán.

Kérdésünkre Dr. Tahon Róbert elmondta, hogy az UTE két kiválóságának következetes és professzionális munkával esélye van kijutni a 2020-as ötkarikás játékokra. Mivel mindkét sportágban rendkívül nehéz a kvalifikáció, és csak nagyon kevesen juthatnak ki (karatéban súlycsoportonként 10 versenyző, taekwondoban súlycsoportonként 16 versenyző) ezért leginkább mindkét versenyzőnek a jövő évi kvalifikációs tornán van a legnagyobb lehetősége kvótát szerezni, de az olimpiai pontokat is mindenképp gyűjteni kell, hogy a versenyzők a lehető legelőkelőbb helyen legyenek az olimpiai ranglistákon.

Füredi Rebeka az UTE taekwondosa idei évben (két ötödik hely után) Szófiában megrendezett kvakifikációs tornán megszerezte az első érmét, a dobogó második fokára állhatott, de a legnagyobb idei megmérettetés a májusi manchesteri VB lesz, ahol sikeres szereplés esetén értékes olimpiai pontokkal lehet gazdagodni.

Rebekának még matematikai esélye van akár ranglistáról is kijutni az olimpiára, de a jövő évi európai kvalifikációs torna lesz a legfontosabb verseny, ahol eredményes szereplés estén azonnal repülőjegyet tud váltani Tokióba.

Tadissi Yves Martial az UTE karatésa idén márciusban Spanyolországban megrendezett EB-n bronz érmet szerzett, ezzel immár 4X-es felnőtt EB bronzérmesnek mondhatja magát. Márszi az EB szerepléssel kvalifikációt szerzett az idei évi Európai Játékokra, ahová mindösszesen súlycsoportonként 8 versenyzőnek volt lehetősége indulási jogot szerezni. Az Európai Játékok már bizonyos esetekben kvalifikációt jelenthet a 2020-as játékokra.

Tadissi Yves Martial az EB bronz érem után már gőzerővel a nyári Európai Játékokra készül, majd 2019-ben és 2020-ban meghatározott versenyzési ciklussal a lehető legtöbb olimpiai pont megszerzése a cél. Márszinak is matematikai esélye van akár ranglistáról is eljutni Tokióba, hiszen közel 5 éve a világranglista első tíz helyének valamilyikét foglalja el. Márszi azonban az interjúban elmondta, hogy az olimpia szempontjából legfontosabb verseny jövő évben Párizsban lesz, ahol az első három helyezett automatikusan kijut Tokióba.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak.

A teljes műsor megtekinthető itt: https://www.mediaklikk.hu/video/chi-a-belso-ero-4-resz/

HAJRÁ LILÁK!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41